Een community geeft je ook een gevoel van saamhorigheid en betrokkenheid. Het is daarbij wel van belang een combinatie aan te bieden van face-to-face bijeenkomsten en online activiteiten. Door face-to-face bijeenkomsten zien mensen letterlijk met wie ze samen kunnen werken of kunnen helpen. Dit zorgt voor vertrouwen in elkaar en vormt een band. Dit is belangrijk wanneer je in de community ook input van de mensen verwacht.
Er is een start gemaakt met het opzetten van een community op een digitaal platform.
Om te komen tot een keuze voor een platform is door de projectgroep een pakket van eisen opgesteld. Essentieel voor het welslagen van een vakcommunity is een laagdrempelig systeem met de juiste functionaliteit. Het platform van Winkwaves voldeed het beste aan de eisen. Er was al ervaring met dit platform opgedaan in een ander project dat ten tijde van selectie al 1,5 jaar liep.
Allereerst is het doel gesteld om hbo docenten hiervoor uit te nodigen om met elkaar over het vak te praten. Maar hoe krachtig zou het zijn wanneer professionals uit de praktijk en studenten hierbij aansluiten. De community staat zo uiteindelijk open voor iedereen die zich verbonden voelt met Bachelor Verpleegkunde.
De community geeft de gebruiker de mogelijkheid om eigen groepen in te richten met een thema. Zo kunnen de gebruikers zelf een onderwerp kiezen om over te sparren/informatie te delen.
Naast bovenstaande activiteiten gericht op het digitale deel van de community zijn er ook activiteiten uitgevoerd om het offline, face-to-face deel van de community te starten. Hiervoor is aangesloten bij het jaarlijkse HGZO-congres in maart 2018, waar het boegbeeldproject gepresenteerd is en waar bezoekers met projectleden in gesprek konden gaan en zelf bijvoorbeeld konden zoeken naar leermaterialen in Wikiwijs.
Meer informatie
De vakcommunity hbovpk (het digitale deel)
Requirements platform vakcommunity hbovpk
Bron: Pixabay |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten